Tarif 4 kişiliktir.
1 porsiyonu yaklaşık 137 kcal içerir.
MALZEMELER
- 1 kg balkabağı
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı doğranmış zencefil
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Tuz
- Pul biber
- 1 litre sıcak su
YAPILIŞI
- Soğanı küp küp doğrayarak zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kabuklarını soyduğunuz balkabağını iri iri küpler halinde doğrayın ve soğanlara ilave edin.
- Zencefil ve diğer baharatları ekleyip 3-4 dk soteleyin.
- 1 lt sıcak suyu ekleyip balkabakları yumuşayana dek pişirin.
- Ocaktan aldığınız tenceredeki karışımı blender yardımıyla püre haline getirin.
- Tekrar ocağa alın ve kaynatın.
Not: Gerekirse sıcak su ilavesi yapın.
Afiyet olsun!