MALZEMELER
(2 kahve fincanı için)
1 fincan yaklaşık 70 kalori içerir.
- 2 su bardağı light veya laktozsuz süt
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı zencefil
- Çubuk tarçın
- 3 tane karanfil
- 5 adet kakule çekirdeği
- 1 çay kaşığı ucu ile çok az karabiber
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi
- 1 çay kaşığı kadar bal
- 1adet demlik poşet çay ( önceden demlediğiniz çayınızdan da süzerek ekleme yapabilirsiniz.)
YAPILIŞI
- Çaydanlığa veya sosluk tencereye sütü ve tüm baharatları ekleyerek kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca içine poşet çayı ekleyerek 5-10 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra poşet çayı içinden çıkarın.
- Demlenmiş çayı soğumaya bırakın. Daha sonra balı ekleyerek karıştırın.
- 1 gece kadar buzdolabında bekletin.
- İçine buz ekleyerek , isteğe bağlı çubuk tarçınla birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!