image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Tüp mide ameliyatı olarak bilinen bu yöntemde Laparoskopik bir operasyonla, midenin yemek borusu ve bağırsak ile devamlılığını sağlayacak tüp şeklinde bir parçası korunarak, mide gövdesinin büyük bölümünün çıkarılır.

Sleeve Gastrektomide midenin iştahı yöneten kısmı çıkartılır. Bu ameliyat esas olarak mide hacmini azaltarak alınan besin miktarının düşürülmesini amaçlar. . Ameliyattan sonra küçük hacimlerde gıda alınmasıyla hastalar çabuk doygunluk hisseder ve bir süre sonra bu tokluk, iştah kaybına dönüşür. Ayrıca midenin açlık hormonu salgılayan bölümü de çıkarıldığı için hastada açlık hissi olmamaktadır Normal bağırsak yolu korunduğu için daha fizyolojik bir yöntem olmakla birlikte, besin emilim bozukluğuna bağlı komplikasyonlar oluşmamaktadır. Ameliyattan sonraki birkaç yıl içinde hastanın fazla kilosunun %60-70’i kaybedilmesi beklenir. Cerrahi sonrası uzun dönemde geri kilo alımı olursa kişiye uygun gastrik baypass cerrahi tiplerini uygulamak mümkündür. Bu yöntem, son yıllarda tek başına etkili bir obezite ameliyatı olarak kabul edilmiştir ve kullanılmaya devam edilmektedir.


Paylaş