Bu tariften yaklaşık 10-12 dilim çıkmaktadır.
1 dilimi yaklaşık 230 kaloridir.
MALZEMELER
- 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı
- 4 yemek kaşığı tam buğday unu
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 300 gram bitter çikolata (en az %70 kakaolu)
- Kabuğu çıkarılmış 3 adet avokado
- Yarım su bardağı hurma püresi (çekirdekleri çıkarılıp suda bekletilerek yumuşatılmış, rondodan geçirilmiş.)
- 1 çay kaşığı vanilya
YAPILIŞI
- Bitter çikolatayı ve Hindistan cevizi yağını benmari usulü eritin.
- Avokadoları rondodan geçirerek püre haline getirin.
- Hurma püresi ve vanilyayı ezilmiş avokadolara ve benmari usulü erittiğiniz çikolata ve hindistan cevizi yağı ile homojen karışım elde edene kadar karıştırın.
- Karışımdan ¾ su bardağı alarak ayırın. ( pişen brownie üzerine eklemek için.)
- Yumurtaları bir çimdik tuz ile köpürene kadar çırpın.
- İçerisine diğer karışımı ilave ederek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- Yağlı kağıt ( 20×24 boyutunda) serdiğiniz fırın tepsisine spatula yardımıyla düzleştirerek yayın.
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız sıcak brownie üzerine ayırdığınız ¾ su bardağı karışımı üzerine dökerek yayın. İsteğe bağlı süslemek için ceviz içi veya antep fısıtığı ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!