İNCİR UYUTMASI

seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
İNCİR UYUTMASI

Ara öğünlerde farklı bir tat arayanlar için harika bir ara öğün alternatifi!

İncir uyutması olarak da bilinen Anadolu’da uzun yıllardır yapılan , bir diğer adıyla Çoban Uyutması olarak adlandırılan tatlı tarifi ile sizlerleyiz. Günümüzde çok sık tüketilmese de uzun yıllar önce adının çoban uyutması olarak anılmasının bir hikayesi var. Buna göre; çobanlar hayvanları otlattıkları yerde incir ağaçlarından çok yumuşamamış incirleri toplarlar. İncirlerin sap kısmından başlayarak incirin dış yeşil kabuğu ile içini ayıran beyaz kısmına kadar ince olarak soyarlarmış. Ardından sütün içine oturtup ‘uyumaya’     (mayalanmaya) bırakırlarmış. Yani tatlının yapım aşamasında tam bir fermantasyon söz konusu. Unutmayalım ki fermente besinler bağırsak sağlığımızı da olumlu etkiliyor.

1 kasesi 180 kalori , 4 gram protein içeriyor.

MALZEMELER

8 adet kuru incir
2 su bardağı süt
İsteğe bağlı öğütülmüş ceviz-fındık (süslemek için)

YAPILIŞI

Öncelikle incirlerin yumuşaması için 20-25 dakika sıcak suda bekletin. Yumuşayan incirleri küçük parçalara bölün. Sütü ısıtın. Mayalama sıcaklığına gelince incirleri içine atın. Karışımı robottan geçirin. İncirlerin homojen olarak karışmış olmasına gösterin. Karışımı 4 kaseye paylaştırın. Kaselerin üstünü streç ile örtün. Daha sonra büyük bir bez ile bütün kaseleri sarın. 3 saat boyunca oda sıcaklığında bekletin. İsteğe göre fındık veya cevizle süsleyebilirsiniz. İsteğe göre 1 saat bozdolabında bekletebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Not: Bariatrik cerrahi geçirmiş bireyler Yumuşak Katı Döneme geçtikleri zaman tüketebilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir