Tarif 2 porsiyondur.
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 büyük boy kabak
100 gram lor peynir
4 ince dilim tam buğday ekmeği içi ( Rondodan geçirilmiş.)
3 diş sarımsak
1 tutam dereotu
Tuz
Pulbiber
Kuru nane
YAPILIŞI
- Kabağın uçlarını keserek iyice yıkayın.
- Ortadan ikiye bölün.
- Daha sonra ince şeritler halinde dilimleyin.
- Dilimlediğiniz şeritleri küçük küpler halinde olacak şekilde doğrayın.
- Derin bir kapta diğer tüm malzemeleri de ekleyerek karıştırın.
- Kolay kıvam alan , nemli bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Eğer ele yapışan ve çok nemli bir hamur elde ettiyseniz biraz daha ekmek içi ekleyebilirsiniz.
- Yumurta büyüklüğüne yakın yuvarlak toplar elde edin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Kabak toplarının dışı gevrek içi yumuşak olmalıdır.
- Fırından çıkan kabak toplarını sıcak servis edin.