seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
KABAK KÖFTE

Tarif 2 porsiyondur.

MALZEMELER

3 adet yumurta

1 büyük boy kabak

100 gram lor peynir

4 ince dilim tam buğday ekmeği içi ( Rondodan geçirilmiş.)

3 diş sarımsak

1 tutam dereotu

Tuz

Pulbiber

Kuru nane

YAPILIŞI

  • Kabağın uçlarını keserek iyice yıkayın.
  • Ortadan ikiye bölün.
  • Daha sonra ince şeritler halinde dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz şeritleri küçük küpler halinde olacak şekilde doğrayın.
  • Derin bir kapta diğer tüm malzemeleri de ekleyerek karıştırın.
  • Kolay kıvam alan , nemli bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Eğer ele yapışan ve çok nemli bir hamur elde ettiyseniz biraz daha ekmek içi ekleyebilirsiniz.
  • Yumurta büyüklüğüne yakın yuvarlak toplar elde edin.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Kabak toplarının dışı gevrek içi yumuşak olmalıdır.
  • Fırından çıkan kabak toplarını sıcak servis edin.

Yorumlar kapatıldı.