Tarif 4 kişiliktir.
1 porsiyonu yaklaşık 117 kaloridir.
MALZEMELER
- Yarım paket mantar (200 gr)
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 3 bardak su
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
- Mantarları yıkayıp ayıklayın.
- Enine ve boyuna olacak şekilde ikiye bölün.
- Suyu ve tuzu tencereye koyup kaynattıktan sonra mantarı ekleyin.
- 30 dakika kadar pişirin.
- Unu farklı bir kapta yoğurt ve süt ile karıştırın.
- Karışımın içine mantarları kaynattığınız sudan birkaç kaşık koyarak ılıklaştırın.
- Bu karışımı tencereye azar azar dökün.
- Dökerken çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Çorbayı 10 dakika daha pişirin.
- Kabuklarını soyup ezdiğiniz sarımsağı çorbaya ekleyin.
- Pulbiber ve yağı tavada ısıtıp çorbanın üzerinde gezdirin.
Afiyet olsun!