MEZELERİN ŞAHI : HAYDARİ

seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
MEZELERİN ŞAHI : HAYDARİ

Lezzeti yoğurda dayanan ve içerdiği peynir ile protein oranı yüksek bir besindir.

Meze sofralarının en sevilen lezzetlerinin başında gelen haydariyi arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatlarla çeşitlendirebilirsiniz.

1 porsiyonu 115 kaloridir ve 7 gram protein içerir.

MALZEMELER

250g süzme yoğurt
150g lor peyniri
2 diş sarımsak
1 demet nane
8 adet ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Naneleri saplarından ayırın. Yıkadıktan sonra kurulayarak ince şekilde doğrayın. Cevizleri toz olmamasına dikkat ederek küçük parçalara bölün. Cevizleri tavaya koyun ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2-3 dakika kavurun. Daha sonra naneleri tavaya atın ve 1 dakika daha kavurun. Sarımsakları ezdikten sonra rendelenmiş lor peynirini ile karıştırın ve yoğurda ekleyin. Tavada ısıttığınız karışımı da yoğurda ekleyin. Afiyet olsun!

Not: Bariatrik cerrahi geçirmiş bireyler yumuşak katı döneminde tüketebilirler.

Yorumlar kapatıldı.