Obezite Cerrahisi Sonrası Reaktif Hipoglisemi

seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
seo izmir
Obezite Cerrahisi Sonrası Reaktif Hipoglisemi

Hipoglisemi düşük kan şekeri anlamına gelmektedir. Bariatrik Cerrahi geçiren bireylerde besin alımı sonrası kan şekerinin normal sınırlar altına düşmesine Reaktif Hipoglisemi denir. Reaktif hipogliseminin belirtileri yemekten 30 ila 60 dakika sonra ortaya çıkar.

Belirtileri; titreme , endişe, baş dönmesi, halsizlik, uyku hali, sersemlik, konsantrasyon bozukluğu, çabucak acıkma hissi, terleme ve bacaklarda dermansızlıktır.

Reaktif Hipoglisemi dumping sendromunun geç dönemde ortaya çıkan bir uzantısı olarak adlandırılabilir. Reaktif hipogliseminin nedeni genellikle beslenme düzensizlikleridir. Önüne geçilmez ve sürdürülebilir bir  beslenme düzeni sağlanmazsa geri  kilo alma olasılığı artmaktadır.

Bunun sebebi ise kişinin kan şekeri düştüğünde hasta şekerli besinler tüketmek isteyecek ve  tatlı tüketimini arttırdığında kan şekeri ani yükselecek ve bir süre sonra hızlı bir şekilde  düşecektir. Bu bir kısır döngü haline gelecek ve besinlerden alınan yüksek kalori hastanın yeniden kilo almasına sebebiyet verecektir.

Ameliyat sonrası diyetisyeninizin size önerdiği beslenme planına tamı tamına uymak ve  uygulamak hem reaktif hipogliseminin kontrolünü sağlayacak hem de kilo kontrolünüzün kusursuz bir şekilde yapılmasını sağlayacaktır.

Reaktif Hipoglisemi Nasıl Önlenir?

-Üç ana ve üç ara öğün günlük beslenmenizde atlanmaması gereken önemli bir kuraldır.

  • Öğün atlamayın.
  • Beslenmede her ara ve ana öğün düzenine dikkat edin
  • Protein oranı yüksek gıdalar tüketin.
  • Kurabiye, kek, şeker, hazır meyve suları, tatlı içeceklerden kaçının.
  • Lif oranı yüksek gıdalar tercih edin.
  • Basit karbonhidratlar yerine kompleks karbonhidratları tercih edin.(kepekli ve tam buğdaylı ekmek vb.)
  • Alkolden uzak durun. Alkol hipoglisemiyi arttırır.
  • Öğün aralarınızı çok uzatmayın ve kendinizi uzun süre aç bırakmayın
  • Beslenmede her ara ve ana öğün düzenine dikkat edin
  • Protein oranı yüksek gıdalar tüketin.
  • Kurabiye, kek, şeker, hazır meyve suları, tatlı içeceklerden kaçının.
  • Lif oranı yüksek gıdalar tercih edin.
  • Basit karbonhidratlar yerine kompleks karbonhidratları tercih edin.(kepekli
  • ve tam buğdaylı ekmek vb.)
  • Alkolden uzak durun. Alkol hipoglisemiyi arttırır.
  • Öğün aralarınızı çok uzatmayın ve kendinizi uzun süre aç bırakmayın

Yorumlar kapatıldı.