Hazırlaması pratik ve kolay malzemeleriyle tatlılarda sıklıkla tercih edilen sütlaca farklı bir yorum!
Tariften toplam 3-4 porsiyon çıkmaktadır.
1 porsiyonda 3 gr protein , 18 gr karbonhidrat bulunmaktadır.
1 porsiyon yaklaşık 90 kalori içerir.
MALZEMELER
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kadar bal
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı toz hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Tencerede yulaf, süt, hindistan cevizi ve vanilyayı kısık ateşte yaklaşık 10-12 dk pişirin. Ocaktan aldığınız tencere ılıklaşınca balı ekleyin ve karıştırın. Kaselere bölerek buzdolabında 30-40 dk dinlendirin. İsteğe bağlı üzerini tarçın ve fındıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Not: Bariatrik cerrahi geçirmiş bireyler katı döneme geçtiklerinde tüketebilirler.