Bu tariften yaklaşık 20 adet kurabiye çıkmaktadır.
1 tane kurabiye yaklaşık 89 kalori içermektedir.
MALZEMELER
15 adet hurma(kuru)
200 gram tahin
3 yemek kaşığı tam buğday unu
2 yemek kaşığı toz keten tohumu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı su
1 çimdik tuz
YAPILIŞI
- Çekirdekleri çıkarılan hurmalara yarısına kadar su ekleyerek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar kaynatın.(Ocakta kalan su 2 yemek kaşığı kadar olana kadar haşlanmalıdır.)
- Yumuşayan hurmaları blenderden geçirerek püre haline getirin.
- Kalan tüm malzemeler ile püre haline getirdiğiniz hurmaları derin bir kapta yoğurun.
- Hamur çatlamaması için küçük parçalarla açın. ( Yarım santim kalınlığında)
- Kalıp yardımıyla şekil verin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 9-10 dakika pişirin. ( Üstü çok kızarmadan fırından almaya özen gösterin.)
Afiyet olsun!